KUMRUDA NELER OLUYOR?

Kumru Erikçeli mahallesinde meydana gelen trafik kazası sonrasında yaşanan gelişmeler, Kumruda bir çevrenin ilişkileri sayesinde haksız da olsa haklı mı çıkarılıyor sorusunu akıllara getirdi.

26 Mart tarihinde Kumru Erikçeli mahallesi sınırları içinde bir trafik kazası yaşandı. Kazada 2 kişi yaralanarak Kumru Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların durumu hafif olmasından dolayı her ikiside hastaneden taburcu oldu.

Habere konu kaza sonrası yaşananlar ise ortada açık bir haksızlık olduğu kanaatini uyandırmakta. Niksar-Kumru istikametinden gelen Ş.U idaresindeki araç Erikçeli mahallesi sınırları içinde karşı yonden gelen F.K idaresindeki araç ile çarpışıyor. 

Olay yerinde çekilmiş olan resimler olayın oluş şeklini net bir şekilde gösteriyor. Ancak Ş.U nun  hastaneye kaldırılması sonrasında yokluğunda tutulan kaza tespit tutanağı tamamen deliller ve gerçeklerden uzak bir şekilde tutuluyor. Kaza yeri fotoğrafları olmasına rağmen kaza oluş krokisi ve tutanakta izafe edilen kusur gerçeklerden uzak bir şekilde düzenleniyor. 

Kazanın olduğu noktada viraj vb olmamasına rağmen kaza krokisi çarpışma virajda olmuş gibi düzenleniyor. Ayrıca araçlar karşılıklı olarak gelmekte iken, kaza fotoğraflarında hasar alan kısımlar Kumru istikametinden gelen aracın SAĞINDA Niksar istikametinden gelen aracın ise SOLUNDA hasar meydana geliyor. Sıradan bir vatandaşın bile anlayacağı üzere olay yerinde karşıdan gelen aracın SOL TARAFA GİRMEDİĞİ sürece bu çarpışmanın yaşanması mümkün gözükmüyor.!

Tüm bunlara, olay yeri resimlerine ve görgü tanığı ifadesine rağmen Kaza yerinde tutulan Polis Tutanağında Kumru yönünden gelen F.K idaresindeki aracın hiç bir kusuru olmadığı, Hiçbir kural hatası yapmadığı tutanağa yazılıyor!

Oysa ki ilçede yaşayan herkesin net olarak bildiği bu yolda tek taraflı kusurlu kaza binde bir olarak gerçekleşmiştir. Oalyın meydana geldiği yerdeki yol şartları bile bu kusur oranına uygun değilken, eldeki resimler de ve GÖRGÜ tanığının ifadesinde F.K yönetimindeki aracın kaşısından gelen aracın yoluna girdiği açık bir şekilde görülürken ve bu durum çarpışma noktası ve araçların hasar aldığı yerler de belli iken tam aksine bir tutanak tutuluyor ve tutanakta araçların hasar aldığı yerden dahi bahsedilmiyor.

Tüm bu yaşananlar akıllara şu soruyu getirmekte. Kumruda hakkaniyet çevresi olandan yana mı??

 

İlgili resimler aşağıda