Güneycik Mahallesi Rahatsız.!

Güneycik mahallesinde devam eden taş ocağı maden sahasındaki çalışmaların mahalleye ve çevreye zarar verdiği gerekçesi ile Güneycik mahallesi sakinleri Kumru belediyesi önünde protesto eylemi yaptı.

dün öğle saatlerinde güvenlik önlemleri altında Kumru belediyesi önüne yürüyüşe geçen kalabalık bir grup mahallede ki taş ocağı çalışmalarını protesto ederek  basın açıklaması yaptı.

yaklaşık bir ay önce taş ocağını işleten firmanın kamyonlarından biri kaza yapmış ve olayda maddi hasar meydana gelmişti.

Mahalle halkına hitaben Kumru belediye başkanı G.Murat Hatpoğlu bir konuşma yaparak,

ocak tan çıkarılan malzeme ile kumru nun tarihinde olmayan yol çalışmalarını yaptıklarına vurgu yaptı.

2014 yılındaki yerel seçim sonrası belediye olarak aktif bir maden ocağımız yoktu.. Ocağın işletmesini alan firmadan belirli bir alanda hammadde ocağı için zor şartlar altında muvafakat alındı..

Bu alandan ürettiğimiz ürünle yüzlerce km stabize yol yaptık.. 100 km ye yakın beton yol yaptık.. Kumru tarihinde yapılan toplam beton yollardan fazla yol ürettik..

diye konuştu

 

Öte yandan Kumru Belediyesi Sosyal Medya hesabından olayla ilgili şu açıklama yayınlandı.!

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Son zamanlarda şirin ilçemizde anlamakta güçlük çektiğimiz bazı gelişmeler yaşanmakta ve bu durum bizi oldukça müteessir etmektedir...

Hiç olmayacak şekilde belediyemiz hedef gösterilmeye çalışılmaktadır..

Güneycik Mahallemizde mevcut kalker ocakları 1986 yılından bu yana faaldir. Ocakların ilgili bakanlıkça ihale edilerek belediye takibinden çıkması 2010 yılına denk gelmektedir..

2014 yılındaki yerel seçim sonrası belediye olarak aktif bir maden ocağımız yoktu.. Ocağın işletmesini alan firmadan belirli bir alanda hammadde ocağı için zor şartlar altında muvafakat alındı..

Bu alandan ürettiğimiz ürünle yüzlerce km stabize yol yaptık.. 100 km ye yakın beton yol yaptık.. Kumru tarihinde yapılan toplam beton yollardan fazla yol ürettik..

Tüm bu sıralananlar ortadayken ve 90 hektarın üzerinde maden üretim sahasının sadece 2 hektarlık alanı belediyemiz tasarrufundayken, bugün ocağa itiraz eden mahalla sakinlerinin yürüyüş sonrası basın açıklaması neden belediyemiz önünde gerçekleştirildiğini anlayamıyoruz.

Bununla birlikte;
Basın açıklaması sırasında CHP Milletvekili adayı Sn Zekai Sana'nın da açıklama yapması mahalle sakinlerinin safiyane gözüken taleplerini siyaset alanına çekmez mi? Belediye başkanımızın hukuk mücadelenizi sürdürün demesine rağmen konuşmasının bir grupca protesto edilmesi iyi niyetlimidir? Özel işletmenin aracının kaza yapması sonrası işletmeden çok neden belediyemiz hedef alınmaktadır? 
Basın açıklamasının belediyemiz önünde yapılması kimlerce planlanmıştır?..Sorularının cevabını da sayın Kamuoyunun takdirine bırakıyor.. Halkımızın provakasyon yapmaya çalısanlara karşı sağduyulu olmasını rica ediyoruz.. 
Belediyemiz şerefle anlatacağınız hizmetlerini üretmeye devam edecektir.
Saygılarımızla.

 

 

konuşma sonrası mahalle linin tepkisi devam ederken basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekılde dağıldı.

protesto eylemi bir çok yerel ve ulusal medya haber sitelerinde geniş yer buldu..

ihlas haber ajansı abonelerine haberi böyle duyurdu.

 

Ordu’nun Kumru ilçesinde taş ocaklarını istemeyen 100 kişilik grup ilçe merkezinde tepkilerini dile getiren bir basın açıklaması yaptı.
Kumru’nun Güneycik Mahallesi sakinleri, mahallede faaliyet gösteren taş ocaklarına tepki göstermek amacıyla ilçe merkezine yürüdü. Güneycik’ten araçlara binen grup ilçe merkezine 1 kilometre kala araçlardan inip yürüyüş yaptı. Ellerinde pankartlarla belediye binası önünde güvenlik önlemleri altında açıklama yapan mahalle sakinleri taş ocaklarının kapanmasını istedi.


Mahalle sakinlerinden Murat Ankara’nın yaptığı açıklamada, taş ocağı araçlarının dar olan mahalle yolundan hızla geçtiklerini, bu durumun birçok defa kazaya sebebiyet verdiğini belirterek, yol üzerinde bulunan okuldaki öğrenci ve velilerinin tedirgin olduğuna dikkat çekti.


Gürültü ve toz kirliliği sebebiyle mahallelinin artık mahalleyi terk edecek noktaya geldiğini dile getiren Ankara, “Şirketin ruhsat aldığı alan yaklaşık 96 hektardır, bu 960 dönüme eşit bir alandır. ÇED raporunda projenin ekonomik ömrünün 45 yıl olduğu belirtilmektedir. Bu kadar büyük bir alanın yok edilmesi hem doğa hem de bizim için büyük bir tahribattır. Güneycik’te yaşamak bizim için imkansız bir hale gelecektir. Biz bunu istemiyoruz, çünkü bizim gidecek bir yerimiz yok. Hele de 45 yıl bu gürültüye, bu toza, pisliğe katlanmak istemiyoruz. Bizler sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz, bu bizim en doğal hakkımız; bu hakkı savunmak için elimizden geleni yapacağız. Bizler buralarda doğduk, buralarda büyüdük; çocuklarımız da buralarda, sağlıklı bir şekilde büyüsün istiyoruz” dedi.
 

Mahalle sakinleri açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.